Forum

Notiser
Rensa allt

Tävlingar och stipendium


OliviaPO
Inlägg: 3
Topic starter
(@oliviapo)
Gick med: 2 år sedan

Hejsan,

Kan någon här tipsa om några tävlingar, stipendium eller liknande för företag som arbetar med hållbarhet? 

3 svar
Marcus_ViaViridi
Inlägg: 6
(@marcus_viaviridi)
Gick med: 2 år sedan

Hej @OliviaPO,

Utbudet av tävlingar är olika beroende på var i Sverige du är verksam. Oftast är det inkubatorer, acceleratorer, regioner, kommuner. högskolor och universitet som tar initiativ till att ha tävlingar. Kolla med de som är verksamma i din kommun och region. I Halland har vi exempelvis något som heter Silicon Halli som är i juli varje år, där företag kan testa och tävla med sina hållbara idéer. Kolla in https://www.hallifornia.se/siliconhalli/ . Det är försent att söka i år men det kommer ju en chans till nästa år igen. 

 

Tittar vi på bidrag i olika former har Almi checkar som företag kan ansöka om att få. Kolla på hemsidan för Almi i den region som du är verksam för mer information. Andra organisationer som kommer ut med medel då och då är Vinnova. Även regionkontoren kan ha bidrag att ge ut. 

 

Hållbarhet är i fokus hos många aktörer idag och det går att hitta sätt att få bidrag och hitta tävlingar från olika håll. Jag är säker på att exempelvis näringslivsenheten i den kommun som du är verksam kan ge dig mer detaljerad information om var du kan vända dig.

 

Jag hoppas att det här gav dig något iaf 🙂

 

Bästa hälsningar,

Marcus Lennartsson

www.viaviridi.se

Svara
OliviaPO
Inlägg: 3
Topic starter
(@oliviapo)
Gick med: 2 år sedan

Hej igen Marcus,

Stort tack för det utförliga svaret! Det var verkligen till stor hjälp. Jag ska kika närmare på de tävlingar du nämt och använda Google för att hitta tävlingar och stipendium i staden jag bor.

Hållbarhet är verkligen en viktig fråga idag som jag brinner för. Verkligen roligt att du arbetar inom det och det är ett mycket viktigt arbete du gör. Stort tack och fortsätt med ditt härliga arbete.

 

 

Svara
1 Svara
Marcus_ViaViridi
(@marcus_viaviridi)
Gick med: 2 år sedan

Inlägg: 6

Hejsan @oliviapo,

Det är väldigt kul att du också brinner för hållbarhet. Jag brinner mycket för miljömässig hållbarhet och använder mig även av social och ekonomisk hållbarhet som verktyg för att uppnå miljömål. Något jag har börjat titta mer på bara nu den senaste månaden är cirkulärt tänkande i hållbarhetsområdet. Dvs hur kan vi återanvända resurser flera gånger och optimera användningen av dessa. Om du är i tankarna att försöka få ut lite pengar för att arbeta med hållbarhetsfrågor (nu gissar jag bara vad som är orsaken till din fråga från början) så rekommenderar jag att du hittar något som blir cirkulärt 🙂

Vad bra att mitt svar ovan hjälpte dig vidare 🙂 Lycka till med sökandet!

 

Bästa hälsningar,

Marcus Lennartsson

Svara
Dela:

OM FORUMET

Det är inte tillåtet att göra enbart reklam för tjänster eller produkter. Reklaminlägg kommer att bli raderade samt andra inlägg som strider mot forumets användarvillkor.

Du får gärna dela med dig av dina tips och råd, erfarenheter och annat som du tror är bra för andra medlemmar att känna till. På så sätt kan du marknadsföra dig själv, genom att hjälpa andra och dela med dig av din kompetens samt expertis. 

Detta forum är en digital mötesplats som välkomnar alla som är intresserade av företagande. Här kan du diskutera företagande med andra och ni kan hjälpa varandra. Exempelvis genom att besvara varandras frågor, ge tips och råd.

Här du kan nätverka med andra personer som är intresserade av företagande. Dessutom kan du knyta nya kontakter och bredda ditt nätverk.

startsidan finns även olika inlägg med tips & råd som du kan ha nytta av. Det går bra att även diskutera kring de olika inläggen i detta forum. Dessutom är du välkommen till FöretagsForumets grupp på LinkedIn!