EKONOMI

Här kan du läsa om bland annat ekonomi för företagare

Vi skriver om ekonomi som är bra för företagare att känna till. Här på företagsforumet kan du läsa om marknadsföring, organisation, tips till företagare, juridik, internationell ekonomi, redovisning och andra ekonomiska områden som berör företagare.

Ekonomi är ett viktigt och brett område för företagare. Alla företag måste exempelvis bokföra och intäkter är något alla företag behöver. Företag är organisationer och ju större företag, desto viktigare är strukturen i företaget.

FöretagsForumet

INTERNATIONELL EKONOMI

Internationell ekonomi är ett område inom ekonomi som är bra att känna till. Globalisering är ett viktigt begrepp inom internationell ekonomi och har påverkat vårt sätt att konsumera, tillverka och sälja produkter och tjänster. Fler länder är beroende av export, framförallt mindre länder. Ekonomier i olika länder påverkar varandra och när stora ekonomier går igenom exempelvis en finanskrasch, påverkar det många länder i världen.

REDOVISNING

Redovisning är ett område inom ekonomi som berör alla företag. Enligt lag måste företag bokföra sina affärshändelser. I mindre företag är det vanligt att ägaren själv sköter bokföringen medan större företag ofta hyr in eller anställer en revisor. Det är alltid bra att ha grundläggande kunskap inom områden som berör sitt företag, även fast man inte gör det själv. I många fall är det enklare att se om någon annan gör ett bra jobb när man förstår det de arbetar med.

FöretagsForumet

företagsforumet logotyp

DISKUSSIONER, TIPS & RÅD

Det finns ett Forum här på hemsidan där medlemmar kan ställa frågor, få svar och diskutera företagande med varandra. Det är helt gratis att bli medlem och inga avgifter tillkommer. Ett sätt att marknadsföra sig själv och lära sig något ännu bättre, är att lära ut till andra.

Dessutom har vi skapat en grupp LinkedIn som heter Företagsforumet, där medlemmar kan diskutera företagande och knyta kontakt med varandra.

Information och nätverk är två viktiga delar av entreprenörskap och därför har vi skapat dessa plattformar så att vi kan ge ytterligare möjligheter.