VÄLKOMMEN TILL FÖRETAGSFORUMET

Lagar och annat viktigt för företagare att känna till

Lagar och annat viktigt för företagare att känna till

Här på företagsforumet kan du läsa om lagar och annat viktigt för företagare att känna till. Juridiken är en viktigt del av företag, oavsett bransch och därför kan det vara bra att ha grundläggande kunskaper.

Exempelvis är GDPR en viktig del för all företag eftersom det kan få allvarliga konsekvenser vid brott mot GDPR. Företag riskerar böter som kan uppgå till 10 miljoner euro eller 2 % av årsomsättningen vid mindre allvarliga brott och upp till 20 miljoner euro eller 4 % av årsomsättningen om det anses vara allvarligt (det högre alternativet).

AVTAL

Avtalets grundstenar Lagar och annat viktigt för företagare att känna till

De flesta företagare ingår avtal med exempelvis kunder, samarbetspartners, anställda och mellan delägare. Det finns många saker som kan vara bra att känna till när du ingår avtal. Därför beskriver vi bland annat viktiga saker att tänka på, skillnaden mellan vite och skadestånd och vad som gäller vid B2B eller B2C m.m. Både skriftliga och muntliga avtal är lika giltiga i flesta fallen. Däremot är det svårare att bevisa muntliga avtal och därför bör skriftliga avtal bli upprättade.

TIPS - JURIDIK

Muntliga och skriftliga avtal Företagsforumet Lagar och annat viktigt för företagare att känna till

Vi har sammanställt olika tips inom juridik, som kan vara bra för företagare att känna till. Exempelvis vad du bör tänka på när du skriver ett avtal själv, hur ett avtal bör vara utformat, frivilliga paragrafer i bolagsordningen m.m. Juridiken är ett viktigt område för alla företag och företagare. Dessutom kan du läsa mer specifik information om bland annat lagar och avtal under huvudkategorin “Juridik” här på hemsidan. 

FöretagsForumet

företagsforumet logotyp

DISKUSSIONER, TIPS & RÅD

Företagsforumet är en plattform med information, tips och kunskap inom områden som berör entreprenörskap. Vi skriver exempelvis om modeller inom marknadsföring, sociala medier, SEO för företag, organisation, redovisning, digitalisering och mycket mer. 

Vi har skapat en grupp på LinkedIn där medlemmar också kan diskutera sådant som berör entreprenörskap. Gruppen heter Företagsforumet och är gratis att gå med i. Syftet är att företagare ska kunna ställa frågor och kunna diskutera företagande. 

Dessutom finns ett Forum här på hemsidan, där medlemmar kan diskutera frågor inom entreprenörskap. Det är gratis att bli medlem i forumet, men du behöver inte vara medlem för att få tillgång till information och annat som vi på Företagsforumet publicerar här på hemsidan.