FöretagandeTips - Företagande

Entreprenörskapsforum

Entreprenörskapsforum är en oberoende forskningsstiftelse som grundades år 1994. Stiftelsen bedriver, kommunicerar och initierar policyrelevant forskning för bättre förutsättningar för bland annat småföretagande, tillväxt och entreprenörskap. Vinnova och Örebro Universitet är två av aktörerna som finansierar stiftelsen. Utöver dessa, blir stiftelsenäven finansierad av olika privata bolag, andra stiftelser och enskilda personer.

 

Webbinarium m.m.

Stiftelsen driver ett nätverk i näringsliv, politik och akademi. De publicerar även olika aktiviteter på sin webbplats. Exempelvis olika webbinarium och intervjuserier. Genom dessa kan företagare lära sig mer om företagande inom olika intressanta områden. De har publicerat olika intervjuer med experter från nätverket, som handlar om ekonomin under pandemin. Samtalen handlar om vilka effekter pandemin har på näringslivet. De diskuterar även krispaketens utformning och om önskvärda åtgärder för reformer inom olika områden. 

I Sverige och internationellt, arrangerar stiftelsen ca 30 seminarier och konferenser årligen och publicerar publikationer. Entreprenörskapsforum har ett brett nätverk av forskare och beslutsfattare, såväl nationellt som internationellt.

 

Priser och tävlingar

Dessutom delar de ut priser varje år. Exempelvis den internationella forskarpriset ”Global Award for Entrepreneruship Research”. Vinnaren av titeln och 100 000 euro för år 2020 är professor John Haltiwanger, University of Maryland, USA. Entreprenörskapsforum delar även ut den ”Unga Forskningspriset” varje år med vinstsumman 150 000 SEK.

 

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om ekonomi

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: