FöretagandeTips - Företagande

Byt ut filmer mot dokumentärer 

Byt ut filmer mot dokumentärer för att få mer kunskap och bättre allmänbildning på ett bekvämt och smidigt sätt. Det är bra att kolla på dokumentärer om olika saker eftersom det går att lära sig från det mesta. För personer som älskar filmer, finns det dokumentärer som är ”reconstructions” och därför känns som en film fast är baserad på sanning. Dokumentärer är en bra grund för att hitta problem i samhället. Problem utgör en grund för att hitta en lösning och visar att det finns en efterfrågan. Därför kan dokumentärer vara till stor hjälp för en entreprenör, både direkt och indirekt. 

Byt ut filmer mot dokumentärer 

Det behöver inte vara en lång dokumentär, utan det finns många kortare klipp på exempelvis Youtube som är extremt lärorika. Kunskap är nyckeln för framgångsrika företag, eftersom det utgör grunden till att ta bra beslut. Alla lär sig på olika sätt och därför är det viktigt att hitta det mest optimala sättet som passar sig själv. Genom att testa, går det att se och det är bra att kombinera olika typer av lärostilar och pluggsätt. 

Exempel på kanaler som har bra och lärorik information på Youtube:

  • Business insider 
  • DW documentary 
  • DW planet A
  • Spark 
  • CNBC make it
  • Vice 

Några program som är lärorika för företagare och handlar om entreprenörskap är:

  • Shark tank 
  • Undercover billionaire
  • The profit 

Att studera behöver inte vara tråkigt och man behöver inte sitta och sträckläsa böcker för att få kunskap. Lyssna är en lärostil som passar många personer och internet har gett oss stora möjligheter att få kunskap på olika sätt. Genom att titta på en dokumentär varje dag, kommer kunskapsnivån att höjas väldigt mycket på ett år. Dessutom går det att hitta nya intressen och saker som är intressanta. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Stora möjligheter med substitut för plast.

Under kriser måste ledare vara stresståliga.

Arbeten som förbereder inför entreprenörskap.

Fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: