Under kriser måste ledare vara stresståliga

Under kriser måste ledare vara stresståliga eftersom det kan påverka medarbetarna negativt annars. Många anställda vill hellre hitta ett nytt jobb innan denne blir arbetslös och därför är det viktigt att en ledare visar styrka, ger hopp och självförtroende till medarbetarna. Det kan i sin tur leda till att de presterar bättre och kan överkomma de hinder som finns. 

Under kriser måste ledare vara stresståliga 

Stress smittar av sig på omgivningen. Detsamma gäller dålig energi från en person. Därför är det viktigt att en ledare håller sitt lugn för att inte stressa medarbetarna samt sprida positiv energi. Positiv energi kan vara helt avgörande för hur en person presterar och i en grupp av människor, kan positiv energi höja prestationen hos alla. Därmed ökar chansen att de överkommer hinder. 

Ledarskap är avgörande för framgång i företag med flera medarbetare. Dessutom är det något som många företag investerar i, exempelvis genom att ha ledarskapsutbildningar. En ledare är inte bara en chef, utan det finns även informella ledare som har en viktig roll. En chef är en formell ledare, medan en informell ledare har ledaregenskaper fast egentligen inte arbetar som en chef. En medarbetare kan känna sig tryggare i att fråga en informell ledare o, olika saker, eftersom de har en position på samma nivå som medarbetaren. Därmed får de en annan betydelse i en organisation än formella ledare och under kriser, kan de verkligen motivera de andra kollegorna. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Skillnaden mellan formella och informella ledare.

Vanliga ledarskapsstilar.

Skribent: Företagsforumet

Fler inlägg om ledarskap

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: