En bra ledare arbetar hårdare än medarbetarna

En bra ledare arbetar hårdare än medarbetarna. En av de bästa motivationskrafterna som en ledare kan ge sina medarbetare är att arbeta hårdast på arbetsplatsen. Det är bra att komma in en timme tidigare och gå en timme efter alla andra. En företagare arbetar väldigt sällan mellan 09.00-17.00 fem dagar i veckan, som de flesta anställda gör. Företagare arbetar helger, kvällar, tidiga morgnar samt på semestern. Även en chef är en ledare och bör arbeta hårdare än de underordnade medarbetarna. Det är en stark motivationskraft som kan höja prestationen av de andra. 

En bra ledare arbetar hårdare än medarbetarna 

Skillnaden mellan en ledare och en boss är att en ledare är med och drar det hårda lasset. Till skillnad från en boss som säger till andra att göra det. Ett praktiskt exempel på en arbetsplats är om kontoret ska bli städat i varje dag av medarbetarna innan alla går hem. En bra ledare är med och städar och gör till och med det som ingen vill göra. Exempelvis brukar toaletten vara den delen som är minst motiverande att göra. Då är det bra om ledaren gör det, eftersom det kommer motivera dem då toaletten brukar vara den minst omtyckta platsen att städa. Stämningen blir oftast bättre, till skillnad från om ledaren bara säger till alla vad de ska göra och sitter på sin mobiltelefon under tiden. 

En bra utgångspunkt för att bli väldigt bra på något är att arbeta och öva hårdare än alla andra. Världens bästa fotbollsspelare brukar träna mer än övriga i laget. Den bästa säljaren arbetar fler timmar än andra, på helger, kvällar och tidiga morgnar. Dessutom handlar det om att arbeta smart och inte enbart hårt. Man bör analysera sitt eget arbete, vara självkritisk och mottaglig för konstruktiv kritik. Det går alltid att bli bättre och det är bra att försöka ha bra förebilder. 

Fler inlägg om ledarskap

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: