Antal timmar som entreprenörer jobbar

Det är vanligt att personer undrar hur många antal timmar som entreprenörer jobbar, och svaret är att det varierar mycket. Något som är vanligt är att de flesta entreprenörer väljer att hellre jobba 80 timmar för sig själv, istället för att jobba 40 timmar för någon annan. Många entreprenörer arbetar hårdare och mer, än många andra människor kan förstå och är villiga att göra. Entreprenörer drivs av att lyckas och nå framgång, och inte nödvändigtvis av pengar. Det finns många entreprenörer som har mer pengar än de någonsin behöver. Detta kan de vara medvetna om, men ändå väljer vissa att arbeta 70-80 timmars veckor. Olika personer blir drivna av olika saker och det gäller detsamma bland entreprenörer. 

 

Entreprenörens drivkraft

Antal timmar som entreprenörer jobbar varierar. Vissa entreprenörer vill inte behöva arbeta så mycket genom hela livet och vill gå i en tidig pension. Därav kanske de väljer att arbeta väldigt mycket under en tidsperiod, för att sedan förhoppningsvis kunna leva med pengarna resten av livet. Däremot krävs det nästan alltid mycket uppoffring till en början för entrepenörer, ofta under många år. Exempelvis mindre semester och lön, men mer arbetstimmar. Drivkraften hos entreprenörer varierar. Vissa väljer sin väg som entreprenörer för att inte känna sig begränsande i sin kreativitet, andra vill styra sitt eget öde. En del gör det för pengar och det finns många fler anledningar. I och med att det ofta kräver mycket uppoffring och hårt arbete, är det bra att ha en drivkraft som motiverar när det är svårt och uppstår svåra hinder längst vägen. 

 

Ta ut lön som entreprenör

Det är vanligt att det tar tid innan en entreprenör kan börja ta ut lön. Med andra ord är det vanligt att en entreprenör arbetar utan att få betalt, i hopp om att det ska gå bra i framtiden. I vissa fall går det bra och i andra fall inte. Dessutom är det vanligt att återinvestera pengarna i företagen, istället för att ta ut lön. Att en idé inte går som planerat är inget fel eller ovanligt, utan tvärtom väldigt vanligt. Det viktigaste är att lära sig av sina misstag. Det kan ta flera år innan det ekonomiska läget är stabilt. vilket är bra att veta för personer som vill bli entreprenörer. Vissa säger upp sig från sitt arbete och satsar 100% direkt, medan andra driver företaget på fritiden med planen att säga upp sig när idén visat sig fungera och det går att ta ut lön för att överleva. 

En entreprenör får inte betalt för antalet arbetstimmar, utan för resultaten som bli uppnådda. Med andra ord får en anställd betalt per timme, medan en entreprenör kan arbeta jättehårt och förlora pengar. Fokuset bör därför inte vara på antalet arbetstimmar utan på att uppnå resultat. Däremot kan det vara en konkurrensfördel att arbeta hårdare än sina konkurrenter och därför gör många entreprenörer det. Exempelvis att arbeta på helger, kvällar och röda dagar är inte alls ovanligt bland entreprenörer. 

 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Skillnaden mellan intraprenörer och entreprenörer.

10 bra saker att tänka på om du ska starta ett företag.

Fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: