Skillnaden mellan intraprenörer och entreprenörer

Det är bra att känna till skillnaden mellan en intraprenörer och entreprenörer, eftersom en intraprenörer kan hjälpa entreprenörer mycket. En anställd kan vara entreprenöriell, vilket man brukar benämna som intraprenörskap. I vissa fall kan personen till och med vara en superintraprenör. 

 

Skillnaden mellan intraprenörer och entreprenörer

Grunden till intraprenörer är att företaget måste ge förutsättningarna till den anställde. För att anställda ska bli intraprenörer, måste de få möjligheterna till att bli det. Vissa företag ger möjligheterna för de anställda att komma med nya innovationer, som kan förbättra verksamheten och till och med investerar i sådana företag. 

Intraprenörer kan ta företaget till nästa nivå. Anställda är en viktig del av företag och anställda kan bidra med mycket. I och med anställda ofta talar med kunder och är på plats, kan de skapa idéer om hur företaget kan bli förbättrat. 

Genom att lyssna på sina anställda, deras åsikter och idéer, kan det både förbättra företaget, samt höja förtroendet mellan den anställde och ägaren eller ledningen. Många anställda vill bli hörda och mår bättre av det. Ju bättre de anställda mår och känner, desto bättre brukar de prestera. 

 

Mer information 

Här kan du läsa mer om: 

Historia om internet.

Olika typer av bolagsformer och företagsformer.

Grundläggande principer vid behandling av personuppgifter enligt GDPR.

Utvecklingen av marknadsföring.

 

Skribent: Företagsforumet. 

Läs fler inlägg om organisation

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: