Historia om internet

Här kan du läsa historia om internet, som har varit en avgörande faktor till utvecklingen av internationell handel och ekonomi. Internet uppstod i USA från militären under 1960-talet. Däremot brukar man säga att internet startade på 1980-talet, då Sir Tim Berners-Lee skapade www (world wide webb). 

Under 1990-talet började allmänheten använda internet. Två kända entreprenörer inom IT-branschen är Bill Gates (grundare av Microsoft) och Steve Jobs (grundare av Apple).  Till en början surfade personer på internet genom sina datorer. Detta har senare blivit utvecklat och idag har i princip alla telefoner internet. 

En fördel med internet och varför det var revolutionernande, var för att det exempelvis var enklare att söka efter företag som tillverkar eller säljer en viss produkt. Tidigare var det svårt och tidskrävande, eftersom kontaktuppgifter förekom i tryckt material. Företag kan även sälja direkt till kunder genom internet, vilket ger högre marginaler. Möjligheten att skicka mejl var också en nyhet och viktig del av internet. Tidigare skickade man brev per post, vilket tog längre tid. 

Internet har varit helt avgörande för utvecklingen av internationell handel och ekonomi. Idag kan ett webbshop sälja produkter till människor som befinner sig i ett land på andra sidan världen och produkten kommer fram inom några dagar. Det har både gynnat företag och privatpersoner. Idag är internet en del av vår vardag och nödvändighet i många tillfällen.

Internet blir ständigt utvecklat och The World Wide Web Consortium (även kallad för W3C) är en organisation som utvecklar standarder för bland annat webbutvecklare och kodning för HTML, CSS m.m.

 

Mer information

Globalisering.

Möjligheter med sociala medier för företag.

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om digitalisering

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: