Tre nackdelar med att alltid behöva nya investeringar

Det har blivit relativt vanligt med företag som regelbundet behöver investeringar för att överleva, men här är tre nackdelar med att alltid behöva nya investeringar. Även fast företagen kan ha höga försäljningsvolymer, kan kostnaderna vara högre än intäkterna. Detta är vanligt att finansiera genom investerare. I vissa fall kan företag behöva investerare och lyckas göra företaget lönsamt utan att behöva sälja för mycket av sina andelar. I andra fall behöver företaget ständigt behöva söka nya investeringar, vilket till slut kan leda till att ägarna inte äger så mycket av företaget längre. 

 

Tre nackdelar med att alltid behöva nya investeringar.

  1. Ju mer andelar av bolaget du säljer för att investera i företaget, desto mindre andelar äger du.
  2. Du tappar mer kontroll över företaget.
  3. Du och delägare kan till slut tappa motivation om man äger för lite av företaget eller inte har stor bestämmanderätt. 

Det behöver inte vara dåligt att behöva investeringar i ett företag. Många av de allra största och framgångsrika företagen, har en gång i tiden också tagit in investerare. Däremot är det viktigt att ha en plan på hur man ska förvalta kapitalet och bli självförsörjande, för att inte alltid behöva nya investeringar. För att förvalta investeringar på ett bra sätt är det bra att först analysera läget och regelbundet följa upp när man använder kapital, för exempelvis marknadsföring eller utveckla system. 

 

Mer information:

Här kan du läsa mer om:

Söker du en investerare till din företagsidé?

4C-modellen är en marknadsföringsmodell.

API är ett verktyg för program att kommunicera.

Program om företagande.

 

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: