FöretagandeFöretagare

Ett mer digitalt Europa med Your Europe

EU har skapat en EU-portal för ett mer digitalt Europa som är kallat för Your Europe. Arbetet med att utveckla och färdigställa portalen är beräknat att bli klart i slutet av år 2023. Lanseringen var i december 2020. Portalen kommer bland annat underlätta för företagare att kunna starta företag och hitta information om sådant som är viktigt för företagare som vill starta och driva verksamheter i andra länder. Det kommer också underlätta för privatpersoner som exempelvis vill studera eller arbeta i ett annat EU-land. 

Just nu kan det vara svårt att hitta rätt och relevant information på internet, dels på grund av att det finns mycket information och man inte riktigt vet vad som stämmer och dels på grund av att det ofta står på andra språk. I många länder står det exempelvis information på webbplatser som tillhör myndigheter på deras egna språk och inte engelska, vilket kan vara problematiskt då myndigheter är oftast är tillförlitliga källor. 

 

Ett mer digitalt Europa med Your Europe 

På den nya EU-portalen, ska man kunna hitta information som är korrekt och relevant på engelska. Många svenska myndigheter har redan anslutit sig till portalen och kommer att sammanfatta information som gäller för Sverige, på engelska.

 

Mer information:

Här kan du läsa mer om:

Konkurrensmedel i 7P modellen.

Starta aktiebolag – Stiftelseurkund och bolagsordning.

Om säljaren inte informerar om ångerrätt vid distansköp.

 

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: