Vänta inte på att allt är perfekt innan försäljning

Vänta inte på att allt är perfekt innan försäljning. Det är ett vanligt misstag som många nya företagare gör och då kommer man får vänta väldigt länge, eftersom en produkt i princip aldrig blir perfekt. Därför är det bättre att börja med försäljningen och därefter utveckla sin produkt längst vägen. Dessutom ger det möjlighet för kunder att testa produkten vilket kan leda till att man enklare kan hitta förbättringsmöjligheter. 

Vänta inte på att allt är perfekt innan försäljning

Det krävs ofta inte mycket för att kunna börja med försäljningen. Ett företag som säljer en produkt kan beställa in en liten mängd och börja sälja. Därmed går det också att se om det finns en efterfrågan och analysera målgruppen bättre. Dessutom går det att få feedback för att se vad som går att förbättras. Det är ett misstag att försöka vänta på det perfekta tillfället eller till att allting är perfekt. En viktig utgångspunkt är däremot att alltid försöka bli bättre och utvecklas. Oavsett hur bra du är eller hur bra ett företag presterar, kan det alltid bli bättre. Därför är det viktigt att vara öppen för konstruktiv kritik, från medarbetare, kunder, leverantörer osv. 

Ett företag bör ha en hemsida även fast det inte är något måste. Det beror på vilken målgrupp företaget riktar sig till. Exempelvis finns det företag som arbetar med extremt förmögna klienter och istället för att ha en hemsida, så får företaget sina kunder genom att de rika pratar med varandra. Ett sådant företag behöver möjligtvis inte ha fler än 1-2 klienter per år, eftersom det ofta rör sig om mycket stora projekt. Däremot är det inte en lika bra strategi för företag som vill sälja till en betydligt bredare målgrupp och ha betydligt fler kunder. En hemsida går alltid att vidareutveckla och detsamma gäller mobilapplikationer. Det viktiga är att det fungerar innan man kan börja försäljningen och inte att det är perfekt. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Arbeten som förbereder inför entreprenörskap.

Antal timmar som entreprenörer jobbar.

Hundägare är en målgrupp med stor köpkraft.

Byt ut filmer mot dokumentärer.

Fler inlägg om försäljning

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: