Hundägare är en målgrupp med stor köpkraft 

Hundägare är en målgrupp med stor köpkraft eftersom hunden brukar vara en del av familjen. Hundägare vill gärna ge sin hund de bästa livsupplevelserna. Därför är de redo att betala för det. Precis som vi människor har blivit mer medvetna om att leva mer hälsosamt, tänker hundägare detsamma avseende hunden. 

Hundägare är en målgrupp med stor köpkraft 

Det finns konkurrens och det är viktigt att ha en nischad marknadsföring, för att marknadsföringskostnaderna inte ska vara för höga. Dessutom är det bra att tänka på att tjänsten eller produkten ifråga ska uppfylla något behov och därefter uttrycka det i marknadsföringen. Många hundägare är villiga att testa och om det är tillräckligt bra, kommer de förmodligen återkomma som köpare. 

Till skillnad från många andra produkter eller tjänster, där andra personer kan vara potentiella kunder även fast de inte tillhör kärnmålgruppen, är det annorlunda med hundägare. Därför är det bra med fokusera på sin målgrupp och verkligen rikta den till så stor del hundägare som möjligt, eftersom andra personer utanför målgruppen kanske inte ens kommer lägga märke till reklamen. Då kommer sådan felriktad marknadsföring varken generera försäljning eller stärka varumärket på något sätt. 

Vissa företagare säger att deras produkt eller tjänst passar alla, vilket sällan är fallet. Till och med de störa företagen, som idag har en väldigt bred målgrupp, började med att rikta sig till en specifik målgrupp. En nisch kan vara en stor fördel för företag och det ger också möjlighet till att bli väldigt bra. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Efterfrågan på hälsosam och hållbar mat växer.

Du kan skapa din egen kategori. 

Få kontakter genom att göra bra affärer. 

Skribent: Företagsforumet

Fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: