FöretagandeHållbarhet

Efterfrågan på hälsosam och hållbar mat växer

Efterfrågan på hälsosam och hållbar mat växer i hela världen. Kunskapen om att mat som innehåller konstgjorda ämnen för att maten ska kunna hålla längre har ökat. Dessutom går det att koppla många av dessa ”E-ämnen” till sjukdomar och stora konsekvenser för hälsan. Socker är en vanlig ingrediens som många produkter innehåller mycket av, eftersom det får maten att hålla längre. Däremot har det stora hälsokonsekvenser, eftersom många får i sig för mycket socker dagligen, utan att veta om det. 

Efterfrågan på hälsosam och hållbar mat växer

Internet har gett oss stora möjligheter att få tillgång till information om alla möjliga ämnen. Hållbarhet är ett växande område som många köpare värderar högt vid val av företag. Matindustrin har en stor påverkan på klimatet och därför är det en central del av hållbarhet. Något som många inte vet är att köttindustrin släpper ut mer farliga avgaser än hela transportindustrin tillsammans. Dessutom är det inte ovanligt att djuren får i sig antibiotika, vilket får stora konsekvenser för personer som äter sådant kött.

Övervikt är ett internationellt problem som kan leda till många livsfarliga sjukdomar. Det kan vara dyrare att gå ut för att äta hälsosam mat istället för traditionell snabbmat, men det beror på att kvalitén av maten är bättre. Det är samma sak som att beställa bättre kläder, som håller längre. I och med att dålig mat kan leda till sjukdomar och andra besvär, kan det istället vara en investering att äta hälsosam mat, även fast det kostar mer för stunden. Precis som det kan vara att köpa kläder som håller längre, istället för att ständigt behöva köpa nya, vilket i vissa fall kan kosta ännu mer. Många är idag medvetna om problemet med ohälsosam mat och är därför redo att betala mer för hälsosam mat. 

Mer information 

Här kan du läsa mer om: 

5 karaktärsdrag hos framgångsrika företagare.

Fler inlägg om hållbarhet

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: