FöretagandeFöretagare

Du kan skapa din egen kategori 

Du kan skapa din egen kategori även fast du inte är först ut på marknaden. Det finns olika positionsregler inom marknadsföring, varav att skapa en egen kategori är den andra regeln. Den första är principen om ledarskap, som innebär att man är först på marknaden. Däremot är det inte alltid en fördel, utan det kan vara en nackdel. I vissa fall behöver den första på marknaden utbilda köpare om att det finns ett behov, vilket kan vara kostsamt. Därefter kan ett nytt företag lära sig från det första företaget och det kan bli billigare att få kunder, då det första företaget redan har utbildad om efterfrågan.

Du kan skapa din egen kategori 

Genom att skapa din egen kategori, går det att differentiera sig från sina konkurrenter. Dessutom är det ett sätt att nischa sig mot en mer specifik målgrupp, vilket kan underlätta marknadsföringen. Många oerfarna företagare vill sälja så mycket olika produkter och tjänster som möjligt, eftersom de tänker att det är så intäkterna ökar. Däremot kan det i många fall få en motsatt effekt. Du behöver inte vara först eller ha stort kapital, utan det är ofta billigare att nischa sig eftersom marknadsföringskostnaderna ofta är lägre och skapar en tydligare identitet för företaget. 

Mer information om kommunikation för företag 

www.kommunikationsinfo.se kan du läsa mer om kommunikation för företag, såsom marknadsföring, försäljning, retorik, organisation och företagande. Kommunikation är ett viktigt område som berör alla företag och även privatpersoner. Människor är sociala varelser och kommunikation har alltid varit en del av mänskligheten. Det handlar inte enbart om tal, utan även om kroppsspråk, kommunikation i design och mycket mer. 

Mer information 

Här kan du läsa mer om: 

Om tjänsten är gratis är du produkten. 

Sälja och marknadsföra produkter utan vinstmarginal. 

Företag som säljer en kombination av varor och tjänster.

Företagare brukar känna att de ligger efter.

Det vanligaste svaret från jurister.

Fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: