Småföretag har en betydande roll i samhället

Småföretag har en betydande roll i samhället eftersom de flesta företagen är småföretag med mindre än 10 anställda. De allra största företagen, består enbart av minoritet av alla de arbetstillfällen och företag som finns i världen. De absolut allra flesta bolagen i världen, består av mindre än 250 anställda och anses då vara medelstora företag. Ett företag behöver inte ha många anställda för att vara lönsamt eller framgångsrikt. Det finns stora sociala medier plattformar och andra digitala plattformar som haft mindre än 20 anställda och ändå varit värderade till miljarder. Inte heller behöver det vara många anställda för att alla medarbetare ska kunna tjäna bra och att företaget gör en vinst. 

Småföretag har en betydande roll i samhället 

Småföretagen genererar mycket arbetstillfällen och därför har de en viktig roll i samhället. Genom att stödja dem, stödjer man också dessa arbetstagare. 

Det är viktigt att konsumenter fortsätter att handla från småföretag för att de ska överleva. Vissa av småföretagen är också nödvändiga för många såsom en lokal frisör eller resturang. En person som vill bli entreprenör kan lära sig mycket av att arbeta på ett mindre företag. Anledningen är att man ofta får möjlighet att göra flera arbetsuppgifter och får se vad de andra gör, eftersom man brukar kommunicera med varandra. Det går alltså att få se mer hur det är att vara entreprenör. Detta eftersom man är närmare ägaren samt hur de andra arbetsuppgifterna blir hanterade. 

De flesta företagare blir inte det på grund av att de vill tjäna mycket pengar utan det handlar om att vilja vara fri, kunna ta sina egna val och beslut. Dessutom är det en underbar känsla att lyckas med något man själv har skapat vilket är en känsla många företagare jagar. Det är också ett sätt att få arbeta med sina egna värderingar vilket många värdesätter allt högre. En person som brinner för klimatfrågor och göra stor skillnad som entreprenör, även fast det finns andra alternativ. I småföretag är det ofta en nära kontakt mellan ägaren och de andra medarbetarna eftersom det inte behövs flera led av chefer. Ägaren är själv chef och därför är det viktigt att ha en bra kommunikation mellan varandra. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Skillnaden mellan intraprenörer och entreprenörer.

Arbeten som förbereder inför entreprenörskap.

Byt ut filmer mot dokumentärer.

Vänta inte på att allt är perfekt innan försäljning.

Fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: