DigitaliseringProgramering

Skapa en app – Planera appens innehåll

Att skapa en app kräver planering. Det finns ett par saker vi bär med oss överallt och en av dem är vår mobiltelefon. Något som vi idag har svårt att leva utan och som lyckas ta vårt fokus var femte minut. Många är idag bekanta med appar, eftersom de blivit allt vanligare. Både myndigheter och privata företag samt privatpersoner, kan idag lansera appar och göra dem tillgängliga för allmänheten.
 
 

Tre tips om att skapa en app

Jag har samlat tre av mina bästa och konkreta tips, utifrån mina erfarenheter av att driva ett apputvecklingsföretag, för hur du kan planera inför att skapa en app.
 

1. Börja alltid smått

Att brainstorma är en effektiv metod och kommer troligen mynna ut i något du kan arbeta vidare utifrån. Men när det gäller appar är uttrycket “Less is More”  viktigt att ha i åtanke. Att klämma in alla olika tänkbara funktioner i appen, kan resultera i förvirrande gränssnitt. Det kan även leda till sämre användarupplevelser och höga design- och utvecklingskostnader.

Mitt tips är att alltid börja med grunderna för din app. Det är bra att vänta med att bygga på extra funktioner till senare versioner. På så sätt kan du undvika att investera mycket pengar i någonting som kanske inte funkar som du har tänkt dig.
 
 

2. Det första bästa är inte alltid det bästa

När du vill komma på en app, är det bra att tänka lösningsorienterat. Vid idégenerering är det alltid bra att börja med att finna en brist eller något problem som skulle gå att lösa genom appen. Exempelvis kan det vara någonting som en familjemedlem har klagat på eller någonting du själv upplever är ett problem. Utifrån problemet ska du skapa en lösning. Kom gärna på flera olika lösningar till samma problem, men försök att alltid utgå ifrån problemet.

Vad många gör fel är att de kommer på en lösning och därefter hittar problemet. Det är då lätt att problemet inte är så verkligt eller stort som man kan tro och att efterfrågan för lösningen inte är lika stor.

Välj sedan en lösning som du tror funkar bäst till problemet. Tänk på att du ska försöka hitta så många stigar som möjligt till destinationen och sedan välja den bästa när du väl är redo att gå – Alltså ska du försöka att inte stirra blint på en lösning.  
 
 

3. Våga fråga

Bland det viktigaste är att våga be om tips och hjälp längst vägen. Den bilden man har i huvudet kan fungera på ett helt annat sätt när den läggs fram på bordet och verkligen ska göras till en app. Därför är det viktigt att bolla ideér med någon som vet och förstår sig på appar. 

Vi apputvecklare fokuserar mycket på att hjälpa personer med olika frågor, som till exempel; Hur går det till? Kan idén passa till en app eller fungerar den bättre som en hemsida? Tveka inte att fråga.

Jag heter Oscar Nilsson och är VD på och ägare av Blueye AB. Vi utvecklar, designar och underhåller appar. Det är en spännande bransch och ett intressant arbete. Jag hjälper mina kunder med att framställa appar, som vi tillsammans planerar. För mig är det viktigt att främja samhället, hjälpa kunderna och förbättra den digitala närvaron. 

Blueye Technology är ett prisvinnande apputvecklingsföretag som utvecklar, designar och underhåller appar till iOS, Android med kompetenser inom Native- och Cross-Platform utveckling. Vi fokuserar på att hjälpa våra kunder genom alla skeden i projekten och erbjuder alltid gratis rådgivning.

Läs fler inlägg om digitalisering

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: