DigitaliseringProgramering

Vad är WordPress plugin?

WordPress är en gratis plattform som du kan använda för att skapa en egen hemsida och du kan ladda ner olika WordPress plugin. På svenska är plugin kallat för ”tillägg” och det är små program som du kan ladda ner och installera för att komplettera din WordPress. Detta innebär att du inte behöver programmera funktioner eller liknande. Vissa plugins är gratis medan andra kan du betala för.

 

Vad är WordPress plugin? 

Ett WordPress plugin är ett tilläg (en applikation) som är skapad av någon, som har gjort tillägget tillgänglig i WordPress. WordPress plugins kan vara stora eller små med många eller få funktioner, som du kan ladda ner för att använda i din WordPress-panel eller i din hemsida.

WordPress plugins kan vara interna eller externa. Interna plugin är sådana som du använder för att anpassa din adminpanel. Dessa hör till ”back-end” och syns inte utåt på hemsidan. Interna plugin är sådana tillägg som du kan ladda ner till för att lägga till funktioner. De blir synliga på hemsidan och hör till ”front-end”.

Exempelvis kan du ladda ner olika WordPress plugins för att skapa kundreferenser med olika animerade funktioner (front-end). Det finns även olika plugins för att öka säkerheten på hemsidan genom olika brandväggar, blockera IP-adresser och robotar, lägga till olika inloggningskontroller och mycket mer (back-end). 

Plugins är helt enkelt tillägg som du kan ladda ner för att utöka din WordPress eller hemsida med olika funktioner. Plugins kan jämföras med appar till en mobiltelefon. Det finns många olika tillägg att ladda ner. I många fall finns flera olika tillägg med samma eller liknande funktioner. Det är möjligt att se vilka plugin som är mest populära, vilket betyg de har fått från användare och mycket mer.

Här kan du söka efter olika plugins.

Här kan du läsa om bra plugin till WordPress och WordPress hemsidor.

 

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om digitalisering

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: