MarknadsföringSEO

Få besökare att stanna så länge som möjligt

Det är bra att få besökare att stanna så länge som möjligt på hemsidan. Google och andra sökmotorer vill att besökare ska stanna så länge som möjligt på hemsidan för att få bättre SEO. När en besökare är inne på hemsidan länge, innebär det oftast att hemsidan är bra. Det är så Google tolkar det och därför får den bättre sökträffar. Genom att använda analysprogram såsom Google analytics och Google search console går det att se hur länge besökare är inne, hur många som återkommer och mycket annan statistik. 

Få besökare att stanna så länge som möjligt 

En sak som kan göra att besökare stannar länge på hemsidan är att ha bra innehåll. Bra innehåll kan leda till att en besökare rekommenderar sidan exempelvis genom att lägga upp ett inlägg på sociala medier och besöker den igen. Kunskap visar också att företaget är kunniga inom det de arbetar med, vilket kan stärka varumärket. Dessutom ger det större tillförlitlighet att företaget kan sitt arbete och därför kan fler välja företaget. 

Ha bra och relevanta interna länkar på hemsidan för att få personer att stanna längre. Dessutom ger det bättre SEO eftersom Google vill att inlägg innehåller både inåt och utåt länkar. Exempelvis kan ett inlägg handla om ”vad globalisering är”. Därefter kan en intern länk vara ”positiva effekter av globalisering”. Om inläggen handlar om liknande ämne och hänger ihop, är det större chans att personen klickar sig vidare. 

Fler inlägg om SEO

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: