MarknadsföringSEO

Ha minst en inåt och utåt länk på inlägg och sidor

Ett tips är att ha minst en inåt och utåt länk på inlägg och sidor. Länkning är en del av SEO, även fast det hade en större betydelse förr. Det är bra när hemsidor som handlar om samma sak eller har samma målgrupp, länkar till sin hemsida. Det bygger på en så kallad ”trust rate” vilket är bra. Dessutom är det viktigt att länka till andra hemsidor och internt på sin egen hemsida. Många olika faktorer har en betydelse för en bättre SEO. Exempelvis bör man undvika att skriva i passiv form samt använda tillräckligt med övergångsord. 

Ha minst en inåt och utåt länk på inlägg och sidor

Det kan vara svårt att hitta länkar som är externa och passar innehållet i ett inlägg. Däremot brukar myndigheter och offentliga organ vara bra. För det första har de bra SEO och det är en bra källa. Om exempelvis en lagändring har skett, går det att länka till beslutet i Riksdagen direkt, istället för att använda sig av en andrahandskälla såsom media. Därmed uppger man en bra källa samtidigt som inlägget får en utåt länk. 

En länk intern på hemsidan är ofta enklare att hitta än externa länkar. Länkarna bör vara sådana som handlar om liknande ämne som inlägget och en bra utgångspunkt är att försöka lista ut vad läsaren kommer vara intresserad av härnäst. I och med att sökmotorer gillar när en besökare är inne på hemsidan så länge som möjligt, kan det göra det om den interna länkningen är bra. 

En fördel med att bygga sin egen hemsida, är bland annat att det blir enklare att arbeta med sin egen SEO. Det finns bra program såsom WordPress där det går att bygga sin egen hemsida på ett smidigt sätt. Man behöver inte kunna programmering eller kodning för att klara av det.

Det finns olika verktyg online som är gratis att använda, för att analysera en webbplats. Exempelvis är det möjligt att analysera webbplatsauktoritet via ett gratis verktyg för bedömning av webbplatsauktoritet som ahref har tagit fram. Ju högre poäng en hemsida får, desto bättre. På engelska är detta kallat för ”domain rating”.

Fler inlägg om SEO

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: