MarknadsföringSEO

Undvik passiv form och använd övergångsord

Undvik passiv form och använd övergångsord när du skriver inlägg på hemsidan för att få bättre SEO. Sökmotorer såsom Google, vill att man använder övergångsord och inte skriver i passiv form. Det finns flera saker att tänka på för att få en bra SEO och det finns flera tillvägagångssätt. Vissa satsar mer på länkar, andra på innehåll, medan vissa kombinerar.

SEO kan vara dyrt att anlita någon för att göra och det går i många fall att göra det bättre själv som företagare. Anledningen är att det är bra att kunna mycket om sin bransch och skriva om det, vilket en företagare kan vara bättre på än en marknadsförare. Dessutom går det att bygga en egen landningssida eller flera, vilket kan göra att företaget når ut till ännu fler. Därefter kan det vara bra att anlita någon för att ta hand om hemsidorna, när verksamheten går bättre. Dessutom blir det enklare att se om någon är duktig på det de gör när man har kunskaper själv och därför är det mindre chans att man anlitar någon som inte är duktig. 

Undvik passiv form och använd övergångsord 

Undvik passiv form 

I många fall kan det låta bättre att skriva i passiv form och därför är det vanligt att göra. Däremot blir SEOn sämre och därför bör man undvika det. En bra utgångspunkt är att undvika alla ord som slutar på bokstaven ”S” eftersom det brukar vara passiv form. Det går att vrida på meningen så att den få samma betydelse men inte är i passiv form. Exempelvis är ”En stjärna kan skapas” en mening i passiv form. Till skillnad från ”Det går att skapa en stjärna” som egentligen betyder samma sak, men inte är formulerad i passiv form. 

Använd övergångsord 

Övergångsord är ett bra sätt att få flyt i en text. Dessutom blir det enklare att läsa och enklare att undvika för långa meningar. Långa meningar kan göra det svårare att läsa, och det är inte bra för SEO. Därför är det bättre att lägga en punkt och därefter ha ett övergångsord. Exempel på övergångsord är: därefter, dessutom, men, däremot och därför. Det finns många saker som påverkar SEO såsom bildoptimering, hastighet på hemsidan, om den är mobilanpassad, länkar och mycket mer.

Fler inlägg om SEO

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: