DigitaliseringProgrameringSEO

Bygga egen landningssida

Ett billigt och effektivt sätt att marknadsföra sitt företag eller sina tjänster/produkter på, är att bygga en egen landningssida själv. Det går också att anlita någon för att göra det, men det är betydligt dyrare. När du väl lärt dig att bygga en egen landningssida, är det enkelt att bygga många fler. Då blir det billigt och ett bra sätt att marknadsföra sina tjänster eller produkter på, direkt till potentiella kunder. Det finns mycket information om hur man bygger egna hemsidor både på youtube och Google. Vi har också skrivit om hur man kan använda WordPress för att bygga sin egen hemsida, utan att behöva koda. Här kan du läsa mer om att bygga en egen hemsida via WordPress.

 

Landningssida till företag

En landningssida är kort sagt en ny hemsida, som kan komplettera den ursprungliga hemsidan. Det kan också vara vara en hemsida som säljer en del av företagets produkter. Syftet med en landningssida är att få bättre sökträffar på Google. Ju bättre anpassade landningssidan är efter SEO, desto mer exponering får hemsidan. Det kan ta mellan tre månader upp till ett år för att få en bra SEO-anpassad hemsida. I vissa fall tar det längre tid och i vissa fall kortare. Här kan du läsa mer om SEO för företag.

Många söker sig idag fram till olika produkter och tjänster via sökmotorn Google. Det är vanligt att kunder idag vill göra sin egen undersökning om vilket företag de vill anlita. Exempelvis genom att Googla fram olika alternativ. I och med att någon söker aktivt efter något, finns det ofta ett behov och personen är köpvillig. Det är därför bra för företag att synas på Google vid sökningarna genom SEO eller annonser. Annonser kan dock vara dyrt och inte alltid värt pengarna om man inte är duktig på att utforma annonserna. När du slutar betala för annonserna, syns du inte heller längre. Det är dock inte är fallet vid en SEO-anpassad hemsida/landningssida. Det kan ta tid att lära sig eller vara dyrt till en början om man anlitar någon. Men att bygga egen landningssida är ofta ett bra och effektivt sätt att få fler kunder på i längden. 

 

Bygga egen landningssida

Exempel på hur du kan göra med landingssidor: 

Ett bemanningsbolag som säljer olika tjänster, kan bygga en egen landningssida för varje separat tjänst. Exempelvis egen landningssida för följande tjänster: städning, snöskottning och flytthjälp. Ofta har företag en huvudhemsida, där företaget presenterar alla tjänster som företager erbjuder. Det är bra att i ett sådant fall skapa ytterligare hemsidor, som är inriktade på en specifik tjänst. Det innebär att man kan bygga en egen landningssida till varje enskild tjänst. Exempelvis en hemsida om bara städning, bara snöskottning, en om flytthjälp osv. Om hemsidorna är SEO-anpassade på ett bra sätt, kan landningssidan om exempelvis städning få trafik från personer som söker efter specifikt den tjänsten. Detsamma gäller de andra hemsidorna.

Ett annat exempel är om du har en VVS-firma och arbetar med att renovera badrum, kök, golvläggning och rivning. Det kan då vara bra att bygga en egen enskild landningssida för alla fyra delar företaget arbetar. Syfett är att få mer exponering och förhoppningsvis fler kunder. 

 

Bygga en egen landningssida

För att göra detta behöver du köpa ett webbhotell, om du inte redan äger ett där din huvudhemsida finns. Priset för ett webbhotell är olika, beroende på vilken leverantör du väljer. När du väl har köpt ett webhotell, kan du köpa och lägga till flera domäner till webhotellet.

Det är bra om domänen du tänkt köpa till landningssidan är förknippad med namnet på tjänsten som företaget vill marknadsföra och som personer söker efter. Exempelvis ”www.bokaflyttbilstockholm.se”, ”www.flyttstädningvillastockholm.se” eller liknande.

Du kan alltså bygga flera hemsidor som ligger i samma webbhotell. Det innebär att det blir billigt att köpa domäner och bygga fler hemsidor. Det kostar tid, vilket man som företagare ofta behöver lägga ner oavsett vad man gör. Ofta kan saker kosta tid och pengar, men i detta fall är det väldigt lite pengar, däremot kan det ta tid att lära sig bygga hemsidorna och lära sig om SEO. Här kan du läsa mer om domän och webbhotell.

 

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om digitalisering

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: