Tips på hur du kan integrera på Instagramstory

Här kan du läsa om tips på hur du kan integrera på Instagramstory. Instagramstory är ett bra sätt att använda för att integrera med sina följare på Instagram. Det finns bra verktyg och funktioner på Instagram för att personer enkelt ska kunna integrera när någon postat en story.

 

Tips på hur du kan integrera och få mer spridning på Instagramstory

 

Ställ frågor

Ett bra sätt att integrera med följare på Instagram är att ställa frågor. Det finns verktyg där följarna kan svara ja eller nej, skriva en egen mening, svara på olika alternativ m.m. Dessa funktioner är bra att använda för att kunna integrera samt få ”feedback” på sitt innehåll. Exempelvis genom att fråga vad de vill att man postar, vad man gör bra, mindre bra osv.

 

Ha frågesport

Ett sätt att skapa ett intressant och lärorikt innehåll, samtidigt som man får följare att integrera, är att ha en frågesport. Det finns verktyg där det går att ha en frågesport (quiz) som är smidiga att använda och integrera med.

 

Nå ut till fler personer genom att använda hashtaggs och tagga en plats

När du skapar en story kan du få större spridning genom att använda hashtaggs. Det går att göra dem små, så att de inte stör bilden. Det går också att tagga en plats, exempelvis Stockholm. Det behöver inte innebära att man är där, utan det går att göra ändå. När man taggar en plats och använder hashtaggs i storys, finns en chans att storyn blir synlig upp på flera ställen till en potentiell målgrupp.

 

Testa dig fram

När du har ett företagskonto på Instagram kan du se statisk, exempelvis när dina följare är aktiva på plattformen och vilken bild som fått mest spridming. Det är bra att testa sig fram, genom att lägga upp bilder/storys på olika tider. Du kan också testa att variera innehållet för att se vad följarna integrerar med mest och uppskattar. Dessutom kan du testa att förbättra designen av bilderna och innehållet m.m. Genom att testa dig fram, kan du få fram egen statisk som kan vara bra att utgå från och analysera.

 

Här kan du läsa mer om algoritmer på sociala medier.

Här kan du läsa om 5 aktiviteter som sprider ditt inlägg på Instagram.

 

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om ekonomi

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: