5 aktiviteter som sprider ditt inlägg på Instagram

Här kan du läsa om 5 aktiviteter som sprider ditt inlägg på Instagram. Genom att öka dessa 5 aktiviteter som sprider ditt inlägg på Instagram, kan du få större spridning av ditt konto och förhoppningsvis fler nya följare.

 

5 aktiviteter som sprider ditt inlägg på Instagram

 

1. Sparat inlägg

När någon sparar ditt inlägg, sprider det inlägget mer. För att få fler att spara inlägg, är det bra om inlägget är intressant , bilden är fin eller unik. Genom att personer sparar ditt inlägg, kan de gå tillbaka till inlägget i efterhand för att påminna sig om innehållet. Bilden blir sparad i ett bibliotek som finns i Instagram. Genom att klicka på “spara” i appen, är det inte längre nödvändigt att ta egna “screen-shots” och spara dem i sitt eget fotoalbum i mobilen.

 

2. Delat inlägg

När någon delar ditt inlägg, ger det större spridning av inlägget. Det hjälper både algoritmerna samt att ditt konto blir synligt för de som inlägget blev delat till. En person kan även välja att dela inlägget till alla i sitt eget flöde, eller att skicka bilden till vissa namngivna personer.

 

3. Kommentarer

Kommentarer på ett inlägg ger inlägget större spridning. För att få kommenterar, är det bra att ställa frågor och interagera med sina följare. När någon kommenterar, är det bra att svara och försöka skapa en diskussion. Ju fler kommentarer i ett inlägg, desto bättre för algoritmen.

 

4. Gilla-markeringar

Gilla-markeringar (även kallat Likes) sprider inlägget mer. Det är bra att få många gilla-markeringar så fort som möjligt, eftersom det är bra för algoritmerna och ger mer spridning. Helst ska du försöka få så många gilla-markeringar som möjligt inom de första 10 minuterna från att inlägget blev publicerat.

 

5. Posta inlägg regelbundet

Det är också bra för algoritmerna att posta inlägg regelbundet, minst en gång per dag, gärna fler gånger om möjligt. Dessutom är det ofta uppskattat av följare, om inläggen är intressanta och relevanta för dina följare. Tänk på att inte spamma med inlägg direkt efter varandra, då det framförallt kan vara irriterande för följarna. Försök istället att posta bilder med några timmars mellanrum, spritt över dagen.

 

Tips på vad du kan göra för att ditt inlägg på Instagram ska få mer spridning

Ett tips är att vara aktiv innan du postar ett inlägg genom att försöka att integrera med minst ett 10-tal konton. Instagram är en social plattform och det är bra för algoritmerna att vara social. Gilla, kommentera och integrera med andra konton. Men det är mycket viktigt att tänka på att man kan bli blockerad, om man gillar för många bilder under en kort period eller spammar med samma kommentarer. Då kan man bli avstängd från att posta inlägg, gilla bilder och kommentera i 24 timmar, 7 dagar eller längre.

Organisk trafik genom sociala medier är ett kostnadseffektivt och bra sätt att dra trafik till sitt företagskonto. Det är ett sätt att nå ut direkt till en kund. Ett företag som har många följare på exempelvis Instagram, kan på ett smidigt och enkelt sätt få ut information om exempelvis uppdateringar, nya produkter/tjänster osv. De sociala medierna kan då bli använda istället för traditionell marknadsföring, så som reklam på tv, radio, e-post eller annan betald annonsering på sociala medier.

Det viktigaste för att få sitt Instagram-konto att växa är att vara aktiv genom att gilla, kommentera och integrera med andra konton på Instagram.

 

Här kan du läsa mer om:

Organisk trafik i sociala medier.

Algoritmer i sociala medier.

Bildstorlekar för sociala medier 2020.

 

Skribent: Företagsforumet.

Läs fler inlägg om digitalisering

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: