DigitaliseringWebbdesign

Tre vanliga prototyper företag använder

Detta är en beskrivning av tre vanliga prototyper företag använder. Det går att använda flera prototyper i samma projekt. Ett vanligt sammanhang där en prototyp är användbar är om en person har kommit på en produkt som denne vill skapa och bilda ett företag kring. Vid sådana fall kan det vara bra att börja med att skapa en prototyp. Under exempelvis designprocesser, är det verkligen bra att använda prototyper från början till slut. 

 

Tre vanliga prototyper företag använder 

Skisser 

Det är alltid bra att börja med att skapa en skiss. Bland annat är det bra för att utforska olika lösningar och kommunicera lösningar visuellt och synligt, istället för att enbart ha dem i tankarna. Dessutom utgör det ett bra underlag att använda under processen, exempelvis olika former av ritningar. Skisser kan också öka förståelsen inom projektet och användas för att förmedla sina ideér visuellt.

Fysiska prototyper 

Genom att ha fysiska prototyper, går det att få feedback enklare samt att det skapar en bättre vision. Exempelvis går det att använda fysiska prototyper vid skapandet av mobilapplikationer, nya produkter, vid design osv. Fysiska prototyper är framförallt viktiga när tillverkningen av slutprodukten kommer att vara dyr. För en företagare som har en idé och som vill få finansiering av exempelvis en investerare, kan det verkligen vara till stor hjälp att skapa en fysisk prototyp. 

Användarbarhetsprototyper 

En användarbarhetsprototyp är bra att använda när ett företag exempelvis vill analysera olika lösningar som gäller effektivitet. Dessutom kan det vara bra att använda för att se om det är lätt att navigera på exempelvis en hemsida eller om produkten är användarbar. Genom denna prototyp kan företag bland annat förbättra interaktionen samt upplevelsen av produkten hos en användare. 

 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Grundkrav för att få starta och driva företag.

Behandla känsliga personuppgifter som företag.

Digital strategi för företag.

Tre nackdelar med att alltid behöva nya investeringar.

Produktionsfaktorer för varor och tjänster.

Skribent: Företagsforumet.

Fler inlägg om IT/Teknik

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: