Kontakter är inte avgörande för framgång

Att ha kontakter är inte avgörande för framgång eller för att skapa ett framgångsrikt företag. Det finns ett känt uttryck som är ”it it not about what you know, it is who you know”. Uttrycket innebär kort sagt att det handlar om kontakter och inte vad en person kan eller är kapabel till. Däremot stämmer inte detta även fast kontakter kan underlätta. Vissa personer intalar sig det för att hitta en ursäkt till varför dem inte kan lyckas. 

Kontakter är inte avgörande för framgång 

Alla kan skapa ett kontaktnät och ett bra och effektivt sätt är att göra bra affärer. Bra affärer utgör en bra grund för att skapa en långsiktig relation och för att två personer ska bli kontakter. En företagare som säljer till andra företag kan skapa ett brett och bra kontaktnät genom att göra ett bra arbete. Det är ofta bättre än att gå på olika typer av nätverksträffar som ofta är tidskrävande och inte tar verksamheten framåt så mycket. Genom att göra bra affärer, får företaget intäkter samtidigt som det är ett sätt att bredda sitt kontaktnät. 

En person som inte har kontakter kan bli en kontakt istället. För att bli en kontakt behöver man kunna bidra med något och kunskap brukar vara en bra faktor för att kunna bidra. I Sverige har vi extremt bra tillgång till kunskap eftersom utbildning är gratis. En person som är välutbildad inom ett område, blir en kontakt för andra personer även fast personen inte är rik. Däremot behöver man inte utbildning heller utan det går att bli en duktig företagare genom att lära sig själv och därmed bli en kontakt. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

ARA modellen är en nätverksmodell.

Kriser skapar möjligheter för företag.

Billigare och miljövänligare är ofta en succé.

Byt ut filmer mot dokumentärer.

Vänta inte på att allt är perfekt innan försäljning.

Småföretag har en betydande roll i samhället.

Kommunikation är nyckeln till organisationsstrukturer.

Fler inlägg om företagande

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: