Alla måste ta ansvar för den globala uppvärmningen 

Alla måste ta ansvar för den globala uppvärmningen för att lösa problemet där konsekvenserna påverkar alla. Klimatmålet om 1,5 graders uppvärmning kommer misslyckas om det inte sker drastiska åtgärder nu direkt. Många länder har ingått Paris-avtalet som handlar om att medeltemperaturen på jorden inte ska överstiga mer än 1,5 grader. Däremot sker inte utvecklingen tillräckligt snabbt för att vi ska nå målet. 

Alla måste ta ansvar för den globala uppvärmningen 

Alla måste ta ansvar eftersom det är en utmaning som hela världen står inför. Ingen kan göra allting själv, men alla kan göra något. 

  • Privatpersoner kan konsumera mindre och mer hållbart eftersom utbudet på vad företag säljer, beror på efterfrågan från privatpersoner. Om ingen köper icke hållbara produkter, kan inte företagen som säljer sådana produkter att överleva. Privatpersoner har större påverkan än många vill tro. 
  • Företag är en viktig del av samhället och står för en stor del av de globala utsläppen. Därför är det viktigt att företagen blir mer hållbara och lämnar efter sig ett mindre klimatavtryck, för att vi ska uppnå våra klimatmål. 
  • Stater bär ett stort ansvar och behöver agera med större kraft direkt. Det går att införa skatter och andra begränsningar för icke hållbara produkter för att konsumenter hellre ska välja miljövänliga alternativ. 

Vi håller på att misslyckas, men det innebär inte att det är försent. Vi behöver en förändring nu, från privatpersoner, företag och stater för att få ett stor effekt. Ingen kan göra allting själv, varken ett land eller en privatperson eftersom vi alla bidrar till problemet. Kriser skapar möjligheter för företag och företagen är en viktig del av lösningarna för den globala uppvärmningen. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Efterfrågan på hälsosam och hållbar mat växer.

5 fördelar med att köpa och producera ekologiskt.

Många företag ljuger om hur miljövänliga de är.

Bedriva ekonomisk verksamhet inom EU.

Kriser skapar möjligheter för företag.

Privatpersoner kan göra stor skillnad för klimatet.

Fler inlägg om hållbarhet

Forumet kan du som medlem ställa frågor, kommentera och diskutera företagande med andra medlemmar. Forumet är en digital plattform där medlemmar kan lära sig av varandra och dela med sig av erfarenheter.

Besök Forumet – klicka här!

Dela detta inlägg: